X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

Keičiama lentelių su žalia rodykle įrengimo vertinimo metodika

Keičiama lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo įrengimo vertinimo metodika – nuo šiol savivaldybės, priėmusios sprendimą įrengti lenteles, dėl jų suderinimo turės kreiptis į Transporto kompetencijų agentūrą (TKA) per 5 darbo dienas.

Tos savivaldybės, kurios įrengė lenteles nesiderindamos su TKA, tai padaryti turi iki balandžio 22 d. Kitu atveju, bus laikoma, kad lentelės yra nesuderintos ir turės būti nukabintos.

Per vasario ir kovo mėnesius TKA gavo 10 savivaldybių prašymus įvertinti  lentelių sankryžose įrengimo galimybes. Skubos tvarka buvo įvertinta 141 lentelė, šių vertinimų rezultatai pateikti savivaldybėms.

Lentelių su žalia rodykle įrengimo vertinimo metodikoje nustatyti objektyvūs kriterijai, kurie vienodai taikomi visoms Lietuvos savivaldybėms. Vertinant galimybes sugrąžinti lenteles, atsižvelgiama į eismo srautų sankryžoje duomenis, surinktus intensyviausią valandą, taip pat į eismo saugą ir transporto pralaidumą – t.y. vidutinį laiką, per kurį automobilis pravažiuoja sankryžą. Kiekviena sankryžoje numatyta lentelė vertinama individualiai.

Lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo vertinimo metodiką galite rasti čia >>.

Metodikos pakeitimas įtvirtintas TKA direktorės įsakymu, kurį galite peržiūrėti čia >>.