X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

Skelbiama išimtis dėl PBN teisių pilotams, turintiems IR kvalifikaciją

Transporto kompetencijų agentūra (TKA), pasinaudodama Europos aviacijos saugumo agentūros (EASA) rekomendacija paskelbė išimtį, naudingą pilotams, turintiems skrydžių pagal prietaisus (angl. instrument rating (IR)) kvalifikaciją.

Dėl COVID-19 infekcijos plitimo ir daugelyje pasaulio šalių įvestų karantino sąlygų, iki 2021 m. balandžio 25 d. pratęsiamas laikotarpis, per kurį atnaujinant IR kvalifikaciją, iš pilotų nebus reikalaujama būti perėjus nustatytų charakteristikų navigacijos (angl. performance-based navigation (PBN)) teisių įgijimo mokymus.

Iki šios datos pilotai, turintys IR kvalifikaciją be PBN teisių, gali skraidyti tik tokiais maršrutais ir vykdyti tik tokias artėjimo tūpti operacijas, kurioms PBN teisių nereikia.

Nuo 2021 m. balandžio 25 d. PBN teises turėti bus reikalaujama prieš suteikiant arba pratęsiant kiekvieną IR kvalifikaciją.

Išimtis įsigaliojo 2020 m. gegužės 6 d. paskelbus TKA direktorės įsakymą.

Kilus papildomiems klausimams, kviečiame susisiekti su TKA personalo licencijavimo skyriaus vadovu Justinu Paškevičiumi el. paštu [email protected]