X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

Parengtas nacionalinis 2022 m. Lietuvos juodųjų dėmių žemėlapis

TKA toliau žengia su juodosiomis dėmėmis ir pristato parengtą nacionalinį 2022 m. juodųjų dėmių žemėlapį. Jame pateikiama informacija apie valstybinės reikšmės keliuose (nustatė TKA) ir savivaldybių gatvėse (informaciją pateikė savivaldybės) esančias juodąsias dėmes. Iš viso 2022 m. gruodžio 31 d. duomenimis valstybinės reikšmės keliuose nustatytos 42 juodosios dėmės, o savivaldybių gatvėse – 121 juodoji dėmė ar avaringa vieta.

Nacionalinis 2022 m. juodųjų dėmių žemėlapis

Savivaldybių duomenys

Iki 2022 m. gruodžio 30 d. informaciją raštu apie nustatytas juodąsias dėmes jų teritorijoje pateikė 52-i iš 60-ies savivaldybių. Informaciją apie nustatytas juodąsias dėmes pateikė 8-ios savivaldybės. Dvi savivaldybės, Vilniaus m. ir Mažeikių raj., nurodė, kad juodųjų dėmių informaciją pateiks vėliau. Tad galima pasidžiaugti, kad net 42-iose savivaldybėse juodųjų dėmių nenustatyta. Tiesa, yra ir tokių savivaldybių (8-ios), kurios informacijos raštu apie juodųjų dėmių nustatymą nepateikė:

  • Alytaus raj. sav.;
  • Kauno raj. sav.;
  • Molėtų raj. sav.;
  • Radviliškio raj. sav.;
  • Šalčininkų raj. sav.;
  • Šilalės raj. sav.;
  • Švenčionių raj. sav.;
  • Utenos raj. sav.

Gavus duomenis iš informacijos nepateikusių savivaldybių, žemėlapis bus atnaujintas.

Visų savivaldybių informacija apie susiformavusias juodąsias dėmes yra ypatingai svarbi ne tik Lietuvai, bet ir pačioms savivaldybėms.

Susiekimo ministerija juodųjų dėmių šalinimui numato finansinę pagalbą savivaldybėms. Į ES finansavimą juodųjų dėmių šalinimui galės pretenduoti tik tos savivaldybės, kurių juodosios dėmės yra pažymėtos šiame žemėlapyje.

Ką galima rasti žemėlapyje

Paspaudus ant kiekvienos piktogramos galima matyti juodosios dėmės informaciją – eismo įvykių, žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių bei saugaus eismo problemas. Valstybinės reikšmės kelių juodosiose dėmėse ši informacija papildoma eismo intensyvumo duomenimis ir ekspertų parengtomis rekomendacijomis. Šios rekomendacijos gali padėti transporto priemonių vairuotojams suprasti pavojingas situacijas ir į ką vertėtų atkreipti dėmesį važiuojant avaringomis vietomis.

Projektą kuruoja
Lietuvos Respublikos
Susisiekimo ministerija