X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

#DVIRATISUKRAINAI: DOVANOKIME DVIRAČIUS UKRAINIEČIAMS

Susisiekimo ministerija inicijuoja gerumo akciją #DviratisUkrainai – nuo sausio 17 d. iki kovo 11 d. visos Lietuvos gyventojai kviečiami Ukrainos žmonėms dovanoti naujus ir naudotus (be didelių defektų) dviračius, skirtus tiek suaugusiems, tiek vaikams. Ukrainiečiams taip pat reikalingi dviračių aksesuarai bei kitos jų dalys – šalmai, liemenės, atšvaitai, žibintai ir bagažinės.

Šios gerumo akcijos metu dviračiai bus renkami ir kaupiami visoje Lietuvoje, o pavasarį iškeliaus į Ukrainą. Iniciatyvai su Susisiekimo ministerija vienijasi didžiausios Lietuvos susisiekimo sektoriaus įmonės bei socialiniai partneriai. Dviračių priėmimas vyks 25 taškuose visoje šalyje. Jų sąrašą ir kontaktus rasite teksto pabaigoje.

Dėl Rusijos karo Ukrainoje reikšminga susisiekimo infrastruktūros dalis šioje šalyje yra sunaikinta. Automobiliams, viešojo transporto priemonėms daugelyje vietų nėra tinkamos infrastruktūros, dalis viešojo transporto yra perduota kitiems Ukrainos regionams, organizuojantiems žmonių evakuaciją.

„Sugriautuose miestuose, miesteliuose ir kaimuose ukrainiečiams dviračiai tampa išsigelbėjimu: jiems nereikia ypatingos infrastruktūros, degalų, kurių trūkumas Ukrainoje jaučiamas. Bet to, dviračiais naudotis galima praktiškai ištisus metus.

Dviračiai padeda ukrainiečiams tapti mobilesniais, ypač kaimiškose vietovėse, todėl šia akcija visoje Lietuvoje norėtume surinkti kiek galima daugiau dviračių tiek vaikams, tiek suaugusiems“, – teigia susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Dviračiai Ukrainos gyventojams būtini judėjimui į aplinkines gyvenvietes maisto ar vandens, medicininės pagalbos, jais patogu pasiekti viešas vietas, taip pat teikti reikiamą humanitarinę pagalbą.

Akcijos #DviratisUkrainai metu surinktos priemonės pavasarį pasieks įvairių Ukrainos miestų ir jų apylinkių gyventojus.

Susisiekimo ministerija taip pat bendradarbiauja su Europoje aktyviai veikiančiomis  nevyriausybinėmis organizacijomis ir jų kampanijomis „BikesForUkraine“ ir „Bikes4Ukraine“. Abi šios organizacijos, kartu su Ukrainoje veikiančiomis kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, rūpinasi dviračių tiekimu į Ukrainą ir tuo, kad priemonės pasiektų patikimas rankas. Tokios sėkmingos dviračių akcijos jau vyko Danijoje, Nyderlanduose.

Bendradarbiaudama su Ukrainos nevyriausybinėmis organizacijomis, Susisiekimo ministerija sukūrė logistikos maršrutą iš Lietuvos į Ukrainą. Nuo Rusijos sukelto karo pradžios ministerija organizuoja ir koordinuoja nenutrūkstamą pagalbos priemonių Ukrainai iš Lietuvos logistiką. Šiuo metu ten daugiausia keliauja elektros generatoriai, maistas, vaistai.

Vietas, kuriose vyks dviračių ir jų dalių priėmimas, galite rasti lentelėje. Jeigu priėmimų vietų sąraše nerasite patogios lokacijos arba turite kitų klausimų ar pasiūlymų, kviečiame susisiekti su mumis el. paštu [email protected].

Įsitraukti į gerumo akciją #DviratisUkrainai kviečiami ir verslo atstovai.