X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

Atvykstantiems į Lietuvą privaloma elektroninė registracija

Informuojame, kad nuo šio antradienio, rugsėjo 15 d., visi keleiviai, atvykstantys į Lietuvą reguliariais, specialiais ar užsakomaisiais reisais oro, jūrų ar sausumos transportu, turi elektroniniu būdu pateikti savo asmens duomenis Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją šalyje, šis reikalavimas nustatytas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu.

Kiekvienas keleivis dar iki kelionės pradžios turi užpildyti elektroninę anketą NVSC interneto svetainėje ir gautą patvirtinimą – vadinamąjį QR (angl. Quick Response – greitas atsakymas) kodą – pateikti vežėjui ar vežėjo atstovui įlaipinimo į transporto priemonę metu. Jei asmuo neturi mobiliojo įrenginio ar interneto prieigos, vežėjai ar vežėjo atstovai privalo sudaryti sąlygas, kad elektroninę anketą būtų galima užpildyti pasinaudojant vežėjų suteiktomis priemonėmis.

Pažymėtina, kad popierinę anketą nuo šiol galima pateikti tik išimtiniais atvejais – jei, vykdant vežimus sausumos transportu, dėl objektyvių priežasčių, pavyzdžiui, interneto ryšio trikdžių, to nėra galimybės padaryti elektroniniu būdu. Tokiais atvejais, pateikti keleiviams užpildyti atspausdintą anketą turi vežėjai, kurie ne vėliau nei per 1 dieną perduos keleivių užpildytas popierines anketas NVSC.

Šis sprendimas netaikomas tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims.