X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

Nuo šiol TKA klientai paslaugas galės gauti greičiau

Šių metų sausio 18 dieną įsigaliojo Susisiekimo ministro atnaujintas Konkrečių atlyginimo už viešosios įstaigos Transporto kompetencijų agentūros teikiamas administracines paslaugas dydžių sąrašas, kuriame numatyta atitinkamų paslaugų teikimo galimybė skubos tvarka ir patvirtintos naujos paslaugos.

Minėto sąrašo atnaujinimo poreikis atsirado atsižvelgus į aviacijos pramonės atstovų pageidavimus numatyti galimybę kai kurias paslaugas gauti skubos tvarka ir nustačius, kad po įvykdytos įstaigos reorganizacijos, kurios metu pereita nuo biudžetinio įstaigos veiklos finansavimo prie tiesioginio apmokėjimo už paslaugas, ne visos įstaigos teikiamos paslaugos buvo įtrauktos į sąrašą.

„Ne vieno susitikimo su pramonės atstovais metu, buvo keliamas klausimas dėl galimybės paslaugas gauti greičiau. Aviacijos versle veikiančioms įmonėms itin svarbu greitis, todėl daugeliu atvejų jie negali laukti įstatymu apibrėžtų paslaugos suteikimo terminų. Mes peržiūrėjome savo resursus, įvertinome galimybes ir jau nuo šių metų pradžios galime pasiūlyti kai kurias paslaugas gauti skubos tvarka. Pirmieji tokias paslaugas pradės teikti orlaivių priežiūros, aviacijos saugumo ir pilotų licencijavimo specialistai. Ateityje plėsime šias galimybes ir kitose srityse.“ – teigia įstaigos direktorė Goda Bražytė-Balčiūnė.

2019 m. buvo pirmieji veiklos metai po reorganizacijos. Per juos įvyko nemažai pokyčių – keitėsi vadovybė, vyko darbuotojų kaita, patvirtinta nauja, efektyviau veiklą vykdyti leidžianti, įstaigos struktūra. Siekiant pateisinti tiek ministerijos, tiek pramonės lūkesčius šiais metais įstaigos taip pat laukia nemažai iššūkių. Vienas jų – įstaigos procesų peržiūra ir optimizavimas.

„Aviacijos pramonės atstovai aktyviai dalyvavo vykdant šį įkainių sąrašo atnaujinimą, todėl išgirdome ir jų poreikius bei argumentus dėl kai kurių paslaugų įkainių dydžių. Toliau ketiname bendradarbiauti šiuo klausimu ir kiek leidžia galimybės atsižvelgti į pasiūlymus“ – akcentavo direktorė.

Su pasikeitusiu atlyginimo už paslaugas dydžių sąrašu ir konkrečiomis paslaugomis, kurias nuo šiol bus galima gauti skubos tvarka galima susipažinti čia:

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/4ca7efc0392c11ea829bc2bea81c1194