X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

Pokyčiai po Transporto kompetencijų agentūros reorganizacijos

Užbaigta VšĮ Transporto kompetencijų agentūros reorganizacija, vykdyta skaidymo būdu, kuris įstaigą padalijo į du naujus juridinius asmenis – VšĮ Transporto kompetencijų agentūrą ir VšĮ Transporto infrastruktūros tyrimų centrą. Abiejų jų savininko teises ir pareigas įgyvendina Susisiekimo ministerija.

Sprendimas reorganizuoti agentūrą priimtas siekiant efektyvesnio šalies biudžeto lėšų panaudojimo eliminuojant funkcijų dubliavimą. Funkcijos, susijusios su kelių transporto ir susisiekimo komunikacijų planavimu, stebėsena bei tyrimais, po reorganizacijos bus sukoncentruotos Transporto infrastruktūros tyrimų centre. Rugsėjo mėnesį, šalyje įsigaliojus naujajam Kelių įstatymui, šios funkcijos drauge su reikiama įranga bei žmogiškaisiais resursais bus perduotos Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Naują įmonės kodą gavusi Transporto kompetencijų agentūra (TKA) toliau vykdys civilinės aviacijos ūkio subjektų bei specialistų veiklos priežiūros, akreditavimo bei licencijavimo darbus. Taip pat įstaiga bus atsakinga už kelių saugos patikrinimus, jos lygių nustatymus ir valdymą bei eismo įvykių ir avaringų vietų stebėseną bei analizę.

„Šie metai pagrindiniams mūsų klientams – civilinės aviacijos sektoriaus įmonėms ir jose dirbantiems specialistams – atnešė didelių iššūkių. Tad pradedame naują įstaigos gyvavimo etapą su aiškiu tikslu – klausytis klientų poreikių ir juos atliepiant teikti tokias paslaugas, kurios užtikrintų aukščiausius kokybės, saugos ir saugumo standartus,“ – sakė TKA direktorė Goda Bražytė-Balčiūnė.

Pasak jos, TKA veiklos procesuose dėl reorganizacijos pokyčių nenumatoma, tačiau atsiranda keletas svarbių administracinių pasikeitimų:

  • Įmonės kodas. Naujasis TKA kodas – 305598608.
  • Buveinės adresas. Naujasis TKA registracijos adresas – I. Kanto g. 23, Kaunas.
    Civilinės aviacijos departamentas ir jo specialistai bei įstaigos administracija ir toliau dirba biure Vilniuje, adresu Rodūnios kelias 2.
  • Atsiskaitomosios sąskaitos numeris:
    Įmokoms už aviacijos administracines paslaugas naudojama sąskaita LT757044090100659769, AB „SEB“, banko kodas 70440.
    Visiems kitiems mokėjimams naudojama sąskaita LT417044090100712664, AB „SEB“, banko kodas 70440.