X

Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. pasikeitė dokumentų atsiėmimo tvarka.

Dokumentai perduodami tik  kontaktiniu būdu, darbo valandomis.

Atvykę atsiimti jums paruoštus dokumentus, skambinkite telefonspynėje ant durų nurodytu numeriu.

Šriftas
A A A
Fonas
Iliustracijos

Su Rugsėjo 1-ąja!

TKA kolektyvas sveikina visus, su jauduliu ir jaunatvišku veržlumu pradedančius naujus mokslo metus. Tegul jie bus sėkmingi ir kūrybingi, skatinantys tobulėti ir stiebtis aukštyn. Šia gražia proga norime palinkėti vien tik saugių kelionių, įsimintinų ir sklandžių skrydžių ir priminti visiems, kad saugus eismas keliuose priklauso nuo kiekvieno iš mūsų asmeninės atsakomybės.

TKA yra atsakinga institucija, kuriai rūpi kiekvieno eismo dalyvio saugumas, tad norime priminti, kad prasidėjus naujiems mokslo metams, į gatves išrieda daugiau transporto priemonių, intensyviame eisme dalyvauja ir pradedantieji vairuotojai bei studijuoti atvykstantys pirmakursiai, aktyviai dalyvauja ir mažiausi eismo dalyviai – vaikai, todėl raginame visus eismo dalyvius ypatingai šiuo laikotarpiu būti atidiems ir budriems eisme.

Pradinių klasių moksleiviai turi būti ypatingai atidūs dalyvaudami eisme !

Eismo įvykiuose daugiausia nukenčia 7-12 metų amžiaus vaikai !

Vaikų teisė jaustis gatvėje saugiems – viena svarbiausių, o mūsų, suaugusiųjų ir specialistų pareiga jiems padėti, pamokyti, priminti saugaus eismo taisykles, kad vaikų kelias iš namų į mokyklą, būrelius ir atgal namo būtų saugus. Siekiant apsaugoti jaunuosius eismo dalyvius nuo nelaimių, kviečiame rodyti tik gerą pavyzdį (ėjimas per važiuojamąją kelio dalį pėsčiųjų perėja, degant žaliam šviesoforo signalui; stebėti eismo aplinką ir klausytis; einant neužsiimti pašaline veikla, pavyzdžiui, kalbėti mobiliuoju telefonu ar net rašyti žinutes), skatinti nepilnamečius elgtis apgalvotai ir atsakingai. Tėvai, seneliai, kiti artimieji turėtų kartu su savo atžalomis aptarti (pasikartoti) saugaus elgesio kelyje pagrindus, priminti jiems svarbiausius Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Vertinant 2018-2021 m. eismo įvykiuose nukentėjusiųjų (žuvusių ir sužeistųjų kartu) 0-18 m. amžiaus vaikų, statistiką, nustatyta, kad:

  • vidutiniškai kasmet 17 % visų nukentėjusių eismo dalyvių sudaro 0–18 m. amžiaus vaikai;
  • vidutiniškai per metus 28 % vaikų eismo įvykiuose nukenčia būdami pėsčiaisiais;
  • beveik pusė (46 %) nukentėjusių nepilnamečių pėsčiųjų sudaro 7–12 m. amžiaus vaikai, kurie pradeda savarankiškai dalyvauti eisme – keliauti į mokyklą ir užklasines veiklas;
  • mokslo metų pradžia išsiskiria padidėjusia nukentėjusių vaikų statistika. O rugsėjo mėnesį pastebimas didžiausias nukentėjusių vaikų-pėsčiųjų skaičius – vidutiniškai po 18 nukentėjusių vaikų kasmet. Todėl šiuo laikotarpiu raginame visus eismo dalyvius būti ypatingai atidiems ir budriems eisme.

Savo atsakingu ir drausmingu elgesiu prisidėti prie saugumo keliuose puoselėjimo galime kiekvienas.

 

TKA kolektyvas